Pitavan Bistro

Preparate libaneze după rețete originale cu arome și gusturi deosebite

Echipa Pitavan

Echipa Pitavan  în acțiune

Dacă vrei să fii în echipa noastră, trimite-ne CV-ul tău la adresa contact@pitavan.ro  și noi te contactăm.

Despre bucătăria libaneză

Într-un fel, bucataria libaneză are un aspect şi un gust foarte similare cu multe alte mâncăruri din Orientul Mijlociu, făcând parte din cultura culinară arabă, care cuprinde întreaga coastă de sud a bazinului mediteranean. Bucătaria libaneză este unică, împrumutând foarte multe elemente din țările Orientale, dar și din Turcia – o țară pe jumătate europeană. Să vedem împreună mai multe lucruri despre această bucătărie, dar și de ce este atât de specială în categoria „bucătăriile lumii”.

Alături de cultura culinară arabă, bucătăria libaneză există încă din vremurile biblice, şi este efectiv încărcată de istorie. Pe lângă felurile de mâncare tradiţionale libaneze renumite în întreaga lume, cum ar fi tawouk, falafel, hummus, mutabal, Labne,  şi altele, bucătăria libaneză oferă o varietate de opţiuni delicioase de reţete: reţete pe bază de legume, cum este de exemplu renumita musaca libaneză. Aceasta este o mâncare tradiţională vegetariană, ale cărei principale ingrediente sunt vinetele, năutul şi sosul de roşii.

For a better mood taste our food! 

A mânca precum un libanez presupune un mic ritual. Experiența mesei e un act social, se trăiește alături de persoane apropiate, închinând un pahar de ouzo sau lichior de anason denumit arak. „Masa specifică din Liban începe cu aperitivele reci“, spune domnul Tawfik, „continuă cu aperitive calde care sunt urmate de grătare de pește, vită sau pui și, în final de desert. Cafeaua și ceaiul vin alături de narghilea și anunță finalul mesei. Ar fi nepoliticos să servești cafeaua de la început, ar putea fi interpretat că vrei să-ți dai afară invitații.

“Mâncărurile libaneze, la fel ca multe alte mâncăruri din Orientul Mijlociu, sunt tot mai populare în ţările din vest ca alternativă la mai puţin sănătosul fast food.”

Evenimente la care am participat

Share This